Spirala violenței nu se mai termină în Afganistan, un stat blestemat să-și trăiască la nesfârșit războaiele civile: organizația teroristă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atentatele comise în weekend în orașul Jalalabad, împotriva talibanilor. Noul regim de la Kabul se confruntă astfel, la nicio lună după preluarea puterii, cu exact genul de acțiuni pe care le-a folosit timp de 20 de ani împotriva vechii puteri sprijinite de americani.

Agenția de presă Amaq, controlată de ISIS și citată de The Guardian, a publicat două comunicate ale grupării teroriste care anunță că stă la originea a „trei atentate cu bombă“ îndreptate împotriva unor vehicule ale talibanilor sâmbătă, la Jalalabad, și al unui alt atac comis a doua zi, în același oraș.

Tot ISIS a revendicat atentatul comis pe 26 august pe aeroportul din Kabul, în ultimele zile ale retragerii occidentale din Afganistan. Atunci au murit 100 de oameni, inclusiv militari americani.

Afganistanul blestemat: abia încheiat războiul civil, începe altul. ISIS revendică atentatele comise în weekend contra noului regim taliban


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns