Presa internațională relatează că cel puțin trei persoane au fost ucise și alte zeci rănite, după ce talibanii au deschis focul, în Jalalabad, asupra protestatarilor care au schimbat steagul taliban cu cel afgan. “Am văzut pe rețelele de socializare filmări cu proteste cu sute, dacă nu chiar mii de oameni, pe străzi fluturând steagul național. Știm că au pus din nou steagul într-o piață importantă din Jalalabad și că au existat ciocniri cu talibanii”, a relatat Rob McBride de la Al Jazeera.

BBC raportează că proteste au loc și în alte orașe afgane, respectiv Kunar și Khost, unde manifestanții flutură steaguri afgane. Analiștii consideră că este prea devreme pentru a spune dacă valul de proteste se va răspândi la nivel național, însă nu exclud acest lucru și spun că ”lucrurile se schimbă rapid și talibanii sunt tensionați”, după cum precizează jurnaliștii BBC.

Afganistan. Ample proteste în trei orașe din țară, în semn de nemulțumire față de instalarea talibanilor. La Jalalabad, aceștia au deschis focul asupra manifestanților care au înlocuit un steag taliban cu unul afgan. Analiștii nu exclud răspândirea protestelor în toată țara.

Lasă un răspuns