Afganistan a devenit terenul unei crize economice și umanitare de proporții. Rămași fără bani, fără locuri de muncă, amenințați de iarnă și de foamete, afganii ajung să își vândă fetele de 9 – 10 ani. Ele ajung să fie date spre căsătorie unor bărbați, majoritatea în vârstă, care plătesc sume derizorii. CNN a stat de vorbă cu câteva dintre aceste familii și a aflat tristele povești direct de la părinți și de la fetele împinse în aceste drame.

La 9 ani, Parwana Malik este deja vândută unui străin, căruia ar urma să îi devină soție. Bărbatul are 55 de ani, iar fetița îl descrie ca pe „un bătrân” cu sprâncene albe și o barbă deasă, albă. Într-un interviu pentru CNN, ea a spus că își face griji că bărbatul o va bate și o va forța să lucreze. Părinții ei spun însă că nu au avut de ales.

Timp de patru ani, familia ei a trăit într-o tabără de refugiați, unde a supraviețuit cu ajutorul umanitar și din cei câțiva dolari pe zi câștigați muncind. Viața a devenit mai grea de când talibanii au preluat puterea în Afganistan în 15 august.

/www.digi24.ro/stiri/externe/


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns