Gestul de solidaritate făcut de jurnaliștii afgani, după ce femeile au fost obligate să-și acopere fețele

0
188

Mai mulți jurnalişti bărbaţi din Afganistan şi-au acoperit, luni, feţele în timp ce prezentau în direct știrile, în semn de protest față de ordinului talibanilor care le impune femeilor să-și ascundă chipul sub burka la televizor, relatează publicația britanică The Independent.

În Afganistanul controlat din nou de talibani, măsurile asupra drepturilor femeilor – deja dure – s-au înăsprit la începutul lunii. Liderul suprem taliban al Afganistanului, Hibatullah Akhundzada, a emis un dictat pentru ca femeile și adolescentele să-și acopere fața în public și să încerce să rămână acasă. Prezentatoarele TV nu au fost scutite de ordin. Sâmbătă, 21 mai, Ministerul pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciului le-a ordonat prezentatoarelor TV să urmeze exemplul. Cu toate astea, prezentatoarele au sfidat ordinul și au intrat în transmisiune cu fețele descoperite. A durat numai o zi, pentru că duminică, jurnalistele s-au conformat directivei.

Citeşte întreaga ştire: Gestul de solidaritate făcut de jurnaliștii afgani, după ce femeile au fost obligate să-și acopere fețele

<

p class=”clip_int”>

Lasă un răspuns