Directorul CIA, William J. Burns, a avut o întâlnire secretă la Kabul, luni, cu liderul de facto al talibanilor, Abdul Ghani Baradar, aceasta fiind cea mai importantă întâlnire faţă în faţă între talibani şi administraţia Biden, de când militanţii au capturat capitala afgană, scrie Washington Post, citând surse diplomatice oficiale.

CIA a refuzat să comenteze cu privire la această întâlnire, jurnaliştii publicaţiei americane speculând că subiectul discuţiei ar fi termenul-limită de 31 august pentru ca armata SUA să-şi încheie evacuările aeriene, în contextul în care talibanii au anunţat că se opun, iar administraţia Biden e presată de aliaţi să-l prelungească pentru a putea fi evacuaţi toţi cetăţenii lor şi afganii la risc.
Oficialul american a declarat pentru CNN că întâlnirea a fost cerută de preşedintele Biden, Burns fiind cel mai experimentat şi unul dintre cei mai de încredere diplomaţi veterani din echipa lui Biden. Un alt oficial a numit întâlnirea „un schimb de opinii cu privire la ceea ce trebuie să se întâmple” pentru a finaliza extragerile aeriene până pe 31 august.

Citeste mai mult: adev.ro/qycfdb


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns