Rezistenta impotriva talibanilor in Valea Panjshir, la nord-est de Kabul, „nu va inceta”, a afirmat unul dintre liderii acesteia, Ahmad Massoud, fara a exclude totusi posibilitatea de a discuta cu noua guvernare a Afganistanului, relateaza France Presse.

„Nu se pune problema de a inceta lupta. Rezistenta noastra aici, in Panjshir, nu face decat sa inceapa”, a afirmat intr-un interviu acordat revistei Paris Match fiul comandantului Ahmed Shah Massoud, personalitate emblematica a rezistentei afgane, asasinat in 2001.

Referitor la zvonurile despre o eventuala capitulare in fata talibanilor, care au incercuit Valea Panjshir, Ahmad Massoud le-a calificat drept „propaganda si dezinformare”.

„As prefera sa mor decat sa ma predau”, i-a spus Massoud filosofului francez Bernard-Henri Levy in primul sau interviu de cand talibanii au preluat controlul asupra Kabulului. „Sunt fiul lui Ahmad Chah Massoud. Predarea nu este un cuvant din vocabularul meu”.

Liderul rezistentei anti-talibane: „Prefer sa mor decat sa ma predau”. Acuza SUA ca au refuzat sa-i dea armament greu: „Armele au ajuns in mainile talibanilor”

Lasă un răspuns