„Vrem drepturi egale, vrem femei în guvern”, au scandat zeci de tinere care au protestat miercuri, 8 septembrie, pe străzile din Kabul, a notat BBC, care a prezentat mărturiile protestatarelor, dispersate după o intervenție în forță a mujahedinilor Emiratului Islamic. Ziarul german Bild, care are un corespondent în capitala Afganistanului, a difuzat imagini cu brutalitățile talibanilor la adresa celor care mărșăluiau pe străzi.

Nicio femeie pe cele 33 de poziții din noul guvern taliban Pe lista celor 33 de poziții din noul cabinet nu se află nicio femeie, dar Guvernul îl conține pe Sirajuddin Haqqani, liderul rețelei Haqqani, desemnată de SUA drept grupare teroristă. Ministrul de interne Haqqani figurează pe lista celor mai căutate persoane de către FBI, SUA oferind o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informații care ar duce la prinderea lui.

Citeşte întreaga ştire: „Vom continua să ne cerem drepturile până când talibanii ne vor ucide”. Un nou protest al femeilor afgane, oprit brutal la Kabul


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns