Creierul atentatului din fata aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de talibani

0
225

Creierul atentatului sinucigas cu bomba de langa aeroportul din Kabul din august 2021, care a facut cel putin 173 de morti, dintre care 13 soldati americani, a fost ucis de talibani, a indicat marti un purtator de cuvant al Casei Albe, confirmand informatii din presa americana, relateaza agetia AFP, citata de Agerpres.

Jihadistul, a carui identitate nu a fost precizata, nici circumstantele sau data mortii sale, a fost unul dintre liderii gruparii Stat Islamic-Khorasan (SI-K) „direct implicat in pregatirea unor operatiuni precum cele de la Abbey Gate”, a indicat purtatorul de cuvant al Consiliului de securitate nationala al Casei Albe, John Kirby, intr-un comunicat.

El s-a referit la atentatul comis la 26 august 2021 langa Abbey Gate, unul dintre cele trei puncte de acces catre aeroportul din Kabul in momentul retragerii trupelor americane din Afganistan care a suscitat numeroase critici.

„A fost ucis in cursul unei operatiuni a talibanilor”, a precizat purtatorul de cuvant. „Le-am spus clar talibanilor ca este responsabilitatea lor sa nu permita teroristilor, indiferent daca apartin Al-Qaida sau SI-K, sa-si gaseasca refugiu” in Afganistan.

 

Creierul atentatului din fata aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de talibani


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns