Afganii care încearcă să ajungă la Aeroportul din Kabul și să plece din țară sunt bătuți de talibanii care promiseseră un „culoar securizat” de trecere pentru civili.  Printre victime, femei și copii loviți în cap, relatează The Guardian, la doar câteva ore după conferința de presă în care talibanii încercau să prezinte omenirii o versiune blajină a barbariei islamiste, promițând amnistie generală, inclusiv pentru cei care au colaborat cu armata americană și aliații SUA, implicarea femeilor în noua societate talibană și libertatea presei.

Sursele The Guardian din Kabul au precizat că, la punctele de control ale talibanilor, pe lângă violențe împotriva civililor, se întâmplă adesea ca aceștia să nu fie lăsați să treacă spre aeroport. Casa Albă a confirmat faptul că sunt probleme cu așa numitul pasaj securizat promis de talibani.

NBC News relatează povestea unei tinere primărițe afgane care nu crede în promisiunile talibanilor și care, după cucerirea capitalei Kabul de către talibani, a declarat resemnată că nu va încerca să plece din țară și că-i așteaptă să vino s-o ucidă.

mai mult la  /podul.ro/


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns