Talibanii au folosit gaze lacrimogene și bastoane pentru a dispersa un protest care cerea ca drepturile femeilor să fie protejate, relatează mass-media locală, scrie Deutsche Welle.
Confruntările au izbucnit sâmbătă în timp ce talibanii au vrut să pună capăt unui protest pentru drepturile femeilor în capitala Afganistanului, Kabul.
Activistele au organizat un protest în apropiere de palatul prezidențial în timp ce aveau în mâini bannere cu mesaje precum ”Nu suntem femeile anilor ’90”, referindu-se la strictele restricții asupra mișcărilor pentru drepturile femeilor de sub guvernarea talibană.

 

Etilaatroz a relatat că luptării islamiști au folosit gaze lacrimogene și bastoane pentru a le opri pe femei să ajungă la palatul prezidențial.

 

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată cu zeci de femei afgane sunt confruntate de forțe de securitate talibane înarmate.
Femeile puteau fi văzute în timp ce tușeau din cauza gazelor lacrimogene. Cel puțin o femeie a fost bătută.
Alte femei au susținut că au fost bătute, inclusiv o femeie care apare într-un clip distribuit de jurnaliști și care o arată cu sânge pe cap.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-25017617-talibanii-folosit-gaze-lacrimogene-bastoane-impotriva-protestatarelor-care-cereau-respectarea-drepturilor-femeilor.htm


Descoperă mai multe la Kabul | Afganistan ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns